fbpx

Info om elbiler

Et bredt udvalg af eldrevne biler

Hos Storgaard Biler tilbyder vi et bredt udvalg af helt eller delvist el-drevne biler.

Overvejer du at hoppe med på den grønne bølge? Så lad os hjælpe dig med at klarlægge dit behov og finde det rigtige alternativ til dig.

Læs mere på disse sider og oplev selv den gode grønne energi.

Forskelle mellem elbiler

Har du overvejet en elbil, men er du bekymret over, hvordan du skal lade den op? Eller hvordan du skal klare det, hvis du skal ud at køre langt?

Her gennemgår vi forskellene mellem de forskellige typer af elbiler, så du kan sammenligne og vælge den, der passer bedst til dine behov.

Hybrid

Hybridbilen kombinerer en almindelig forbrændingsmotor og en elmotor. Batteriet oplades automatisk under kørslen ved at genindvinde bevægelsesenergien, helt uden brug af kabel.

Hybrid er for dig, der:

 • Kører langt hver dag
 • Ikke har mulighed for at oplade på jobbet og/eller derhjemme
 • Kører benzin eller diesel til dagligt

Passer hybrid til dig? Læs meget mere her.

Plug-in hybrid

Plug-in hybriden er en hybridbil, som både lader op når du kører, men som du også kan lade op via kabel. Den kører på el, når du vælger det og på benzin, når du har brug for det.

Plug-in hybrid er for dig, der:

 • Pendler op til 50-60 km og gerne vil køre på el – uden bekymring om rækkevidden på en længere tur
 • Har mulighed for at oplade bilen på jobbet og/eller derhjemme
 • Kører benzin-, diesel-, eller hybrid til daglig

Ta’ et kig på vores SEAT Leon e-HYBRID, som kører op til 63 km på ren el.

Bliv meget klogere på plug-in hybridbiler her og om de passer til dig og dit kørselsbehov.

Ren elbil

Elbilen har kun en elmotor med et batteri, som skal oplades med kabel. Bevægelsesenergien genindvindes ved opbremsninger og føres tilbage til batteriet for at forlænge rækkevidden.

Ren elbil er for dig, der:

 • Vil køre på ren el
 • Har mulighed for at oplade på jobbet og/eller hjemme
 • Kører benzin-, diesel-, hybrid-, plug-in hybrid- eller elbil i dag

Vi dykker dybere ned i elbiler her, hvis du vil blive endnu klogere.

El-SUV

El-SUV er for dig, der:

 • Vil have de sporty køreegenskaber og rummeligheden fra en SUV, men samtidig gerne vil køre på el
 • Har mulighed for at oplade på jobbet og/eller hjemme
 • Kører benzin-, diesel-, hybrid-, plug-in hybrid- eller elbil i dag

Ta’ et kig på vores SEAT Tarraco Plug-in e-HYBRID, som kører op til 48 km på ren el.

Hvordan lader jeg min elbil op?

Det er mest sikkert og effektivt at oplade din elbil med en ladestander. Du kan få opsat en ladestander hjemme ved dig selv, eller du kan bruge en af de mange hurtige ladestationer, der findes rundt omkring i landet.

Der findes en række løsninger, som afhænger af hvilken type elbil du har. CLEVER har f.eks. en løsning, hvor du kan få installeret en ladestander hjemme hos dig selv. Derefter betaler du et fast månedligt abonnement, og så kan du lade ubegrænset både derhjemme og på farten. Prisen for abonnementet afhænger af bilmodellen.

Har du ikke mulighed for at lade op derhjemme?

Du kan selvfølgelig sagtens købe en elbil, selvom du ikke har mulighed for at installere en ladestander derhjemme. Din elbil kan nemlig oplades flere end 2.000 steder alene i Danmark.

Læs mere om CLEVERs forskellige ladeløsninger.

 

Hvor lang tid tager det at lade min elbil op?

Ladetiden afhænger af hvilken bil og batteripakke du har. Her kan du se ladetiden for vores eldrevne biler SEAT Leon 5D e-HYBRID, SEAT Leon SP e-HYBRID og SEAT Tarraco e-HYBRID.

Så lang tid tager det at lade SEAT Leon e-HYBRID op

SEAT Leon 5D Plug-in e-HYBRID er udstyret med en elektrisk motor på 75 kW, mens Leon SP Plug-in e-HYBRID har en elektrisk motor på på 85 kW. De har begge en rækkevidde på 63 km på ren el.*

Det tager blot 3 timer og 42 minutter at lade din Leon e-HYBRID op til 100% i en ladestander, uanset om du er hjemme eller på farten.

Så lang tid tager det at lade SEAT Tarraco e-HYBRID op

SEAT Tarraco Plug-in e-HYBRID er fuldt ladet op på tre timer og 33 minutter og har en rækkevidde på op til 48 km på el.*

*WLTP-tal.

Hvor lang er rækkevidden for en elbil?

Spørgsmålet om rækkevidde er ofte det, der kan virke mest skræmmende, når man overvejer en elbil. Men bare rolig! Alle vores elbiler har rigtig god rækkevidde og kan køre så langt på el, at det ikke behøver at begrænse dig i dagligdagen. Faktisk kan vores SEAT Leon plug-in hybrid køre 60+ kilometer på en enkelt opladning.

CUPRA Born fra vores søstermærke, har en elektrisk rækkevidde på 349 km på en enkelt opladning. Læs mere om CUPRA Born her.

Fire gode grunde til at vælge et elektrisk alternativ

Det er billigst at køre elektrisk. Det viser en undersøgelse fra FDM, efter de nye bilafgifter blev vedtaget i vinteren 2021. Jo mere elektrisk, jo billigere faktisk, viser undersøgelsen. Her får du fire gode grunde til at vælge en eldrevet bil.

1. Sænk dine udgifter

Hybridbilen er den første biltype, hvor du får en større grad af elektrificering. Hybridmotorer kan arbejde med maksimal effektivitet ved at skifte mellem brændstoftyperne på det rigtige tidspunkt og ved den rigtige hastighed. Det giver dig en bedre overordnet brændstoføkonomi. Samtidig er det generelt billigere at køre på el, end det er at køre på benzin eller diesel. Derfor; jo mere elektrisk, jo billigere.

Elbil er billigst

Faktisk viser tal fra FDM, at en elbil til 300.000 kr. i gennemsnit koster 2,89 kr./km. Tilsvarende koster en benzinbil i samme prisklasse 3,47 kr./km.

Læs FDMs fulde prissammenligning mellem biltyper.

2. Lavere CO2-udslip

En eldreven bil udleder færre skadelige stoffer end konventionelle biler – og det er meget vigtigt for vores fælles fremtid.

Nedbringelse af CO2 er en vigtig faktor i kampen for miljøet, og skifter du til en helt eller delvist eldreven bil, bidrager du positivt til en grønnere verden.

Du kan se forskellen i udslip her:

SEAT Leon 5D Plug-in e-HYBRID: 27 g CO2/km – SEAT Leon 5D alm. TSi (benzinbil): 130 g CO2/km

Bemærk dog, at CO2 kan være udledt i forbindelse med opladning af bilen. Fremstilling af elektricitet kan eksempelvis komme fra et kulkraftværk. Antallet af vindmøller og lignende er dog med til at sænke dette, og i Danmark er andelen af vedvarende energi nu omkring 36,4% (Kilde: energistyrelsen).

3. Aerodynamisk og brændstoføkonomisk design

Elbiler er designet til at have den lavest mulige luftmodstand. Det sænker brændstofforbruget og giver således også større rækkevidde. Al energi, der går til at overvinde luftmodstand, går nemlig tabt – og det koster dyrt på elbilers rækkevidde.

Materialevalget er også afgørende for energiforbruget. Vores eldrevne biler er for eksempel i vid udstrækning lavet af aluminium, hvilket er med til at sænke vægten og dermed energiforbruget.

4. Samme køreglæde som i konventionelle biler

Eldrevne biler giver lige så meget køreglæde som andre biler – hvis ikke ligefrem mere, fordi de reagerer hurtigt, accelererer kvikt og bare kører skide godt. Og i takt med, at elteknologien har udviklet sig, er præstationen og køreoplevelsen kun blevet endnu bedre.

Topsikre elbiler med moderne features

Hertil kommer, at helt eller delvist eldrevne biler generelt er udstyret med moderne, aktive sikkerhedsfunktioner og den nyeste teknologi. Så du får altså alt køreglæden fra konventionelle biler, samtidig med at du slipper for det høje brændstofforbrug og CO2-udslip i fremtiden.

Dét siger vores kunder om os