Erhvervsleasing

Har du brug for en firmabil i din virksomhed, så bør du overveje leasing.

Leasing for erhverv

Leasing giver dig stor fleksibilitet i din vognpark, du undgår at belaste din likviditet, og du kender dine præcise udgifter til bilen, i den tid du kører i den.

Grundlæggende er der to former for leasing, der er interessant for dig, som erhvervsdrivende.

  • Den ene er flex-leasing
  • Den anden er split-leasing, eller dele-leasing

Flex-leasing for erhverv

Én af fordelene ved at lease er, at du kun betaler registreringsafgift for den periode bilen er på plader. Det kaldes også den forholdsmæssige registreringsafgift. Dermed kan du altså betale registreringsafgiften på bilen i små månedlige rater, i stedet for at betale hele afgiften på én gang.

Hvis du f.eks. leaser bilen i 36 måneder, betaler du således kun registreringsafgift i de 36 måneder.

Priseksempel

Hvis du køber eller finansierer en bil, hvor registreringsafgiften udgør 200.000 kroner, så koster det 200.000 kroner i registreringsafgift, uanset hvor længe du beholder bilen.

Hvis du derimod leaser en bil, som er mere en tre år gammel, betaler du 1/2% i forholdsmæssig registreringsafgift, per påbegyndt måned du leaser bilen.

Split-leasing

Split-leasing eller dele-leasing er faktisk det samme som flex-leasing. Ved split-leasing betaler du blot en lille månedlig andel af leasing-aftalen, mens virksomheden betaler en højere andel. Det betyder, at du undgår den traditionelle firmabeskatning. Kører du op til en tredjedel af kilometerne i privat øjemed, kan split-leasing være en god løsning.

Den helt store fordel ved split-leasing er, at du kun skal betale i det omfang, du bruger bilen til privat kørsel. Ved split-leasing bliver du altså ikke beskattet af bilen, bare fordi den står i din garage efter fyraften.

Rent praktisk udfærdiger vi en leasingkontrakt, som så bliver delt i to dele, svarende til forskellen i privat- og erhvervsmæssigt brug af bilen. Alle udgifterne bliver på den måde delt mellem den ansatte og virksomheden i det forhold det er oplyst.

Du bør overveje split-leasing, hvis dit kørselsbehov i fritiden ikke er så stort. Hvis familien allerede har en bil, kan en traditionel firmabil hurtigt blive en dyr løsning, fordi beskatningen bliver meget høj i forhold til det lave, private kørselsbehov.

Hvis din ægtefælle allerede har en traditionel firmabilaftale, eller hvis I ejer en privat bil, er split-leasing en rigtig god løsning. For så er split-leasingbilen, ud over at være en lækker bil, du benytter på jobbet, også et bekvemt supplement til familiens transport, når der er behov for det.

Hvad koster det så at lease din næste firmabil hos os?

Hos Storgaard Biler bestemmer du prisen selv – næsten. Det er fordi, vi tilbyder så mange tilvalgsmuligheder til din leasingaftale.

F.eks. kan du vælge:

  • Service- og reparationsaftale
  • Udstyrspakker
  • Leasing med eller uden udbetaling

Kontakt os i dag på for et uforpligtende tilbud på leasing af din næste firmabil.