fbpx

Hvad er leasing?

Leasing handler om at betale registreringsafgiften for en bestemt periode – ikke hele afgiften på én gang.

Det danske skattesystem tillader, at du kan betale registreringsafgiften på bilen i små månedlige rater, i stedet for at betale hele den høje afgift på én gang. Når du leaser en bil, betyder det altså, at du kan få råd til en hel del mere drømmebil for pengene, fordi du kun betaler registreringsafgiften på bilen i den periode, du leaser bilen. Det er med andre ord et mindre og mere overskueligt månedligt beløb, frem for ét stort beløb.

Fordele ved leasing

Der er mange fordele ved at lease din bil gennem os. Du får nemlig:

Hvordan ser et leasingtilbud ud?

Når du læser et leasingtilbud, er der som udgangspunkt fire beløb, du skal forholde dig til:

(1): Førstegangsydelsen
(2): Den månedlige ydelse
(3): Restværdien
(4): Bilens pris

Disse fire beløb er alle lige vigtige. Se derfor aldrig alene på f.eks. den månedlige ydelse.

(1) Førstegangsydelsen
Førstegangsydelsen består af en procentdel af bilens pris og indeholder normalvis nedskrivning på bilens restværdi. Ligger du en højere førstegangsydelse, får du derfor en lavere restværdi.
Bemærk: Da de fleste biler taber en vis værdi henover leasingperioden, er det vigtigt, at bilen hvert år nedskrives til et realistisk niveau. Spørg derfor altid til, hvor meget af leasingydelsen, der går til nedskrivning på bilens værdi.

(2) Den månedlige ydelse
Den månedlige ydelse består af afgifter til staten, administration af leasingaftalen, finansieringen af bilen, samt evt. nedskrivning.
Hovedparten af den månedlige ydelse udgør afgifterne til staten, som efter flexleasing-princippet betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb.

Bemærk: Procentsatsen afgøres af bilens alder og er pt. som følgende:

Det betyder, at biler, som er ældre end tre år, altid er mest fordelagtige at lease, da du betaler den laveste procentsats.

(3) + (4) Restværdien og bilens pris
Restværdien er det beløb, som bilen skal videresælges til efter endt leasing. Det er vigtigt, at dette beløb afspejler en realistisk markedspris. Hvis restværdien i ét leasingtilbud er 40.000 kr. højere end i et tilsvarende tilbud, så er aftalen reelt 40.000 kr. dyrere.

Det kan være svært at vide, hvor meget bilen er værd om 12 eller 24 måneder, men der er en måde, hvorpå du kan finde bilens pris i dag. Hvis du ligger førstegangsydelsen ekskl. moms sammen med restværdien ekskl. moms, får du den nuværende pris på bilen (kun forudsat at førstegangsydelsen er 100% nedskrivning):

Førstegangsydelse + restværdi = nuværende pris på bilen.

Derefter kan du sammenligne bilens nuværende pris med markedspriserne på f.eks. mobile.de. Husk at det typisk er priser ekskl. moms.

Få et skræddersyet tilbud på privatleasing

Kontakt os og få et tilbud på leasing i dag. Vi har lang erfaring i at importere biler og kan også finde din næste bil.

Vores leasingtilbud er altid inkl.:

Kontakt vores leasingekspert i dag!

Peter Bertelsen, salgschef & partner

76 56 29 98 | 25 51 91 00

Send en mail til Peter