fbpx

Derfor skal du skifte til vinterdæk

Udgivet den

Du skal ikke vente til det bliver frostvejr, før du får skiftet til vinterdæk. Faktisk er det en god idé at få skiftet, når temperaturen udenfor kommer ned under 5 grader. Vinterdæk sikrer dig mod sæsonens glatte veje, når vintervejret melder sin ankomst.

Bestil tid til dækskifte i god tid

Når først frosten kommer, er der ofte kø for at få skiftet vinterdæk, så gør dig selv en tjeneste og bestil tid til dækskifte i god tid.

Du kan nemt bestille tid til dækskifte i vores app eller brug vores online-booking.

Hvis du ikke har vores app, kan du hente den ved at følge dette link

Hvorfor skifte til vinterdæk?

Det allervigtigste argument for at skifte til vinterdæk er din sikkerhed på vejene. Med vinterdæk får du et langt bedre vejgreb og du mindsker risikoen for udskridninger. Det er ikke kun de dage, hvor der er synlig sne på vejene, at vinterdæk anbefales. Når temperaturen er omkring frysepunktet, og er der morgenrim eller fugtighed i luften, så kan vejene være meget glatte.

Vinterdæk er fremstillet af særligt gummi som forbliver blødt i kulde. Sommerdæk er lavet af et hårdere gummi, som bliver mere stift når temperaturen kommer ned omkring frysepunktet. Derfor mister sommerdæk deres bremseegenskaber, når det er koldt. Bremselængden for sommerdæk kan være op til to gange længere på glatte veje end vinterdæk. Så en væsentlig grund til at skifte til sommerdæk er sikkerheden for dig og dine medtrafikanter.

Samtidig har vinterdæk et særligt dækmønster som leder vandet væk, og dermed nedsættes risikoen for akvaplaning. Desuden har vinterdæk et meget bedre vejgreb og en bedre trækkeevne i sne, fordi det har flere lameller end sommerdæk. Ved at øge antallet af lameller, nedsættes chancen for at skidt, sne og is sætter sig fast i mønstret på dine vinterdæk. Dermed bevarer bilen sine styre- og bremseevner i koldt og vådt føre.

Vinterdæk og biløkonomi

Mange tror, at det er dyrere i dæk-udgifter, hvis man skal have både sommerdæk og vinterdæk, men det er faktisk ikke korrekt. Dine sommerdæk holder længere, når du ikke slider på dem om vinteren, og du udsætter dem ikke for de kolde temperaturer, som sommerdæk ikke har godt af.

Det modsatte er også tilfældet om sommeren. Ved at skifte tilbage til sommerdæk, når temperaturen kommer over 5 grader, slider du ikke på vinterdækkene.

En anden væsentlig grund til at skifte til dæk er benzinøkonomien. Dækkenes rullemodstand står faktisk for hele 20 procent af bilens brændstofforbrug. Så ved at køre på de rigtige dæk optimerer du bilens brændstoføkonomi.

Hvad siger loven om vinterdæk?

Der er faktisk ikke et lovkrav i Danmark om at du skal skifte til vinterdæk, men vi anbefaler det kraftigt. Færdselsloven foreskriver, at dit dækmønster skal være minimum 1,6 mm, men vi (og FDM) anbefaler, at dine vinterdæk som minimum har 3 mm dækmønster. Helt nye vinterdæk har 8-9 mm dækmønster.

Bestil tid til dækskifte i dag! Brug vores app, vores online-booking eller ring på 75 17 36 22.

Dét siger vores kunder om os