fbpx

Hybridbiler

Fordele ved hybridbiler

Der er mange fordele ved hybridbiler:

  • Skal ikke lades op
  • Kører langt på literen
  • Støjsvag ved bykørsel
  • Automatgear

Hvad er en hybridbil?

Hybridbiler er kendetegnet ved, at den har to motorer – en alm. benzinmotor og en elmotor. Typen af hybridbil har betydning for, hvor meget bilen kan køre på el.

En hybridbil skal ikke lades op og skifter automatisk mellem at køre på benzin og el. Batteriet i hybridbilen oplader sig selv, når forbrændingsmotoren er i gang, og når bilen bremser.

Hybridbilen kører på el, så snart der er nok energi på batteriet. Dog har bilens hastighed betydning for, om den kører på el eller benzin. Ved høje hastigheder vil bilen som udgangspunkt ikke køre på el.

Udover brændstofmotoren har hybridbiler altså:

  • En eller flere elmotorer
  • Højvoltbatteripakke
  • Komponenter og kabler til styring af højvoltbatteripakken
  • Automatgear

Hvordan oplades batteriet, når hybridbilen bremser?

Når du bremser, opstår der magnetfelter i elmotoren, som så fungerer som en generator og sender strøm tilbage til batteripakken.

På den måde spildes den kinetiske energi (bevægelsesenergien) ikke som varme i bremserne, men oplagres i stedet som elektrisk energi i højvoltsbatteriet. Det betyder, at det er muligt at opsamle noget af den forbrugte energi, når du slipper speederen, eller når bilen skal stoppes.

Det gør, at du kan køre længere på literen eller længere på el og giver dermed mulighed for at køre grønt.

I hybridbilens display kan du se information om den såkaldte rekuperation – altså anvendelse af bremse- eller decelerationsenergien.

Må der komme anhængertræk på min hybridbil?

Vores hybridbiler, SEAT Leon e-HYBRID og SEAT Tarraco e-HYBRID, er godkendt til anhængertræk og må trække op til 750 kilo.

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en hybridbil?

Det er en god idé at køre en lang prøvetur, så du får prøvet, om hybridteknologien fungerer for dig som bilist. Husk at køre bilen, som du kører til hverdag. Parkerer du ofte, så prøv det. Kører du mest på motorvej, så prøv det.

Brug det nuværende energinet

Hybridbiler er tillokkende, fordi du bruger den nuværende infrastruktur som energikilde, nemlig benzin- og dieseltankene. De kører også typisk markant længere på literen, men det gælder ikke, hvis du kører meget på motorvej, eller hvis du kører aggressivt.

Hvorfor starter benzinmotoren i min hybridbil?

Nogle gange starter benzinmotoren, fordi den skal opretholde olietryk og skabe varme i katalysatoren. Andre gange starter benzinmotoren, fordi hybridbatteriet skal balanceres, eller fordi der skal varme i kabinen.

Der kan også være begrænsninger pga. lave temperaturer, som gør, at bilen ikke kan klare sig kun med el. Ved kraftige accelerationer og motorvejskørsel kan det også være nødvendigt at kombinere begge motorer.

Må min hybridbil få starthjælp fra en anden bil?

Hybridteknikken stiller større krav til at give korrekt starthjælp, især i biler med højvoltbatterier, hvor der er risiko for at få stød. Derfor anbefaler vi ikke, at du selv giver starthjælp.

Har du brug for hjælp, så kontakt os eller vejhjælp til at starte bilen.

8 års batterigaranti på vores SEAT hybridbiler

Når du køber en af vores hybridbiler fra SEAT får du hele 8 års (eller 160.000 km) garanti på batteriet.

Dét siger vores kunder om os