fbpx

Hvad er leasing?

Leasing handler om at betale registreringsafgiften på en bil for en bestemt periode – ikke hele afgiften på én gang.

Det danske skattesystem tillader, at du kan betale registreringsafgiften på bilen i små månedlige rater, i stedet for at betale hele afgiften på én gang. Når du leaser en bil, betyder det altså, at du kan få råd til en hel del mere drømmebil for pengene, fordi du kun betaler registreringsafgiften på bilen i den periode, du leaser den. Det er med andre ord et mindre og mere overskueligt månedligt beløb, frem for ét stort beløb.

Se vores store udvalg af drømmebiler her

Fordele ved leasing

Der er mange fordele ved at lease din bil gennem os. Du får nemlig:

Hvordan ser et leasingtilbud ud?

Når du læser et leasingtilbud, er der som udgangspunkt fire beløb, du skal forholde dig til:

  1. Førstegangsydelsen
  2. Den månedlige ydelse
  3. Restværdien
  4. Bilens pris

Disse fire beløb er alle lige vigtige. Se derfor aldrig alene på f.eks. den månedlige ydelse.

Førstegangsydelsen på et leasingtilbud

Førstegangsydelsen består af en procentdel af bilens pris og indeholder normalvis nedskrivning på bilens restværdi. Ligger du en højere førstegangsydelse, får du derfor en lavere restværdi.

Bemærk: Da de fleste biler taber en vis værdi henover leasingperioden, er det vigtigt, at bilen hvert år nedskrives til et realistisk niveau. Spørg derfor altid til, hvor meget af leasingydelsen, der går til nedskrivning på bilens værdi.

Den månedlige ydelse

Den månedlige ydelse består af afgifter til staten, administration af leasingaftalen, finansieringen af bilen, samt evt. nedskrivning.

Hovedparten af den månedlige ydelse udgør afgifterne til staten, som efter flexleasing-princippet betales i procent pr. måned af det fulde afgiftsbeløb.

Bemærk: Procentsatsen afgøres af bilens alder og er pt. som følgende:

    • 2% pr. måned de første tre måneder af bilens levetid
    • 1% fra 3 til 36 måneder
    • 0,5% efter 36 måneder

Det betyder, at biler, som er ældre end tre år, altid er mest fordelagtige at lease, da du betaler den laveste procentsats.

Restværdien og bilens pris

Restværdien er det beløb, som bilen er værd efter endt leasing. Det er vigtigt, at dette beløb afspejler en realistisk markedspris.

Det kan være svært at vide, hvor meget bilen er værd om 12 eller 24 måneder, men der er en måde, hvorpå du kan finde bilens pris i dag. Hvis du ligger førstegangsydelsen ekskl. moms sammen med restværdien ekskl. moms, får du den nuværende pris på bilen (kun forudsat at førstegangsydelsen er 100% nedskrivning):

Førstegangsydelse + restværdi = nuværende pris på bilen.

Derefter kan du sammenligne bilens nuværende pris med markedspriserne på f.eks. mobile.de. Husk at det typisk er priser ekskl. moms.

Få et skræddersyet tilbud på privatleasing

Vi har lang erfaring i at importere biler og kan også finde din næste drømmebil.

Kontakt os i dag!

Dét siger vores kunder om os