Der er mange fordele ved rene elbiler:
Rene elbiler er biler, der kun kører på strøm. I stedet for en forbrændingsmotor har elbilen en elmotor, som drives af et stort batteri. Batterierne i en elbil er lithium-ion-batterier. Det er den samme batteritype, der sidder i bærbare computere og mobiltelefoner. Det betyder, at batterierne er sikre, langtidsholdbare og hurtige at lade.
Elbilen er støjsvag og født med automatgear.
De fleste oplader elbilen derhjemme natten over. Alt efter hvor langt du kører, kan det være nødvendigt at lade bilen ‘på farten’ også. Det gør du fra en ladestation, som efterhånden findes over det meste af Danmark.
Bilen er særligt god til bykørsel, men de fleste danskere kan i dag klare deres kørselsbehov med en elbil, fordi rækkevidden for elbiler er forbedret de seneste år.
Går du og tænker på at købe en elbil, er her nogle af de ting, du bør overveje, inden du beslutter dig:
Hvor mange passagerer skal der være plads til i bilen? Nogle enkelte rene elbiler på det danske marked har kun har plads til to bagsædepassagerer. Dermed har bilen altså kun plads til i alt fire personer. Det har også en betydning, hvis du skal have barnesæde i bilen.
Tidligere var rækkevidden en stor udfordring for elbilerne, men et mere udbygget netværk af opladere, samt mulighed for hurtigladning, har gjort meget. Desuden er rækkevidden på rene elbiler væsentligt forbedret de senere år. Du skal dog stadig regne på, hvor langt bilen skal kunne køre og hvor længe den kan stå og lade mellem køreturene, så du er sikker på, at den passer til dit kørselsbehov.
Som med enhver anden type bil, så er elbilens rækkevidde afhængig af din kørestil. Med den rigtige køreteknik kan du opnå en længere rækkevidde for din elbil.
Vær opmærksom på, at elbilens rækkevidde formindskes mellem 20-50 pct. om vinteren, når du bruger varmeblæser, rudevarmer og andet af bilens elektronik.
Det er et fåtal af de rene elbiler, der er godkendte til montering af anhængertræk. Så hvis du har brug for et anhængertræk, så skal du altså holde tungen lige i munden, når du vælger din nye elbil.
Grunden til, at der findes så få elbiler med anhængertræk er ifølge Motormagasinet, at efterspørgslen på elbiler stadig er relativt lav i Europa. Derfor er der færre elektriske modeller på markedet. Samtidig skal anhængertrækket være godkendt af både producenten og typegodkendes efter EUs direktiver. Men fordi efterspørgslen stadig er så lille, er det ikke attraktivt for producenterne at forfølge typegodkendelserne (kilde: Motormagasinet).
Hvis du gerne vil køre på el, men har brug for et anhængertræk, så er en hybridbil eller en plug-in hybridbil en god mulighed. Vores serie af hybridbiler fra SEAT er nemlig godkendte til anhængertræk og må trække op til 750 kilo.
Der er ikke en standardisering for opladning endnu. De fleste elbiler har det såkaldte Type 2-stik, som er det moderne europæiske ladestik, som bruges til hjemmeladning.
Til opladning af elbilen ‘på farten’ kan den have yderligere et stik udover Type 2-stikket. Dette stik er enten et såkaldt CCS-Combo- eller CHAdeMO-hurtigladestik.
De fleste opladninger af rene elbiler sker primært derhjemme, men det er en god idé at undersøge, hvor der findes ladestandere, som passer til stikket på din bil.
Størstedelen af elbilerne kan i dag hurtiglades, hvilket betyder, at de på mellem en halv og en hel time kan lades 80 pct. op. Desuden er de danske strømleverandører begyndt at lave aftaler om, at man kan bruge hinandens ladestandere, hvilket sikrer elbilsejere endnu mere fleksibilitet og flere muligheder for at lade ‘på farten’.
Mange elbilsejere foretrækker at have en ladeboks hjemme, så bilen kan oplade, når den holder stille derhjemme. En ladeboks kan enten købes med et abonnement eller som ren ladeboks, hvor du selv kan være med til at beslutte din strømaftale. Husk altid at regne på hvad der er den bedste løsning for dig.
Elbiler er ikke længere friholdt fra registreringsafgift. Over de kommende år indføres registreringsafgiften i trin. Til gengæld ligger de fleste elbiler i den billigste sats for ejerafgift, som pt. er 330 kr. halvårligt.
Der er endnu ikke et stort brugtbilmarked for elbiler, men det er stødt voksende og det er muligt at finde en brugt elbil. Gensalgsværdien for en elbil er pt. høj. Til gengæld er der ikke så mange købere om buddet, hvis du skal af med din elbil.
FDM har udarbejdet en beregner, som du kan bruge til at finde ud af hvor meget – eller lidt – du skal betale i ejerafgift. Der kan du også læse mere om registreringsafgiften på elbiler. Find beregneren her.
Når du køber en af vores el-drevne biler fra SEAT får du hele 8 års (eller 160.000 km) garanti på batteriet.
23. marts
24. marts
25. marts
26. marts
27. marts
28. marts
29. marts
30. marts
31. marts
01. april
Lukket
12:00 – 16:00 (Salg)
07:30 – 17:00
07:30 – 17:00
07:30 – 17:00
Lukket
Lukket
Lukket
12:00 – 16:00 (Salg)
11:00 – 15:00 (Salg)
Udfyld formularen nedenfor, så vender en af vores sælgere tilbage til dig!
Nye biler skal opleves. Book en prøvetur! Vælg det tidspunkt, der passer dig bedst, så er bilen klar, når du kommer.
Nu kan du opleve din drømmebil hjemme fra sofaen med en personlig videofremvisning på Messenger eller Facetime.
Vi kontakter dig og aftaler et tidspunkt, der passer dig bedst. Så gennemgår vi bilen sammen på Messenger eller Facetime og svarer på alle dine spørgsmål.
Kontakt os idag for et uforpligtende tilbud. Udfyld formularen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Vælg din ønskede lejeperiode. Så kontakter vi dig.
Vælg din ønskede lejeperiode. Så kontakter vi dig.
Kontakt os idag for et uforpligtende tilbud. Udfyld formularen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Kontakt os idag for et uforpligtende tilbud. Udfyld formularen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Nye biler skal opleves. Book en prøvetur! Vælg det tidspunkt, der passer dig bedst, så er bilen klar, når du kommer.