Elbiler

Hvid Hyundai KONA electric i oplader

Fordele ved elbilen

 • Kører på ren el
 • Forurener ikke
 • Ingen udgifter til brændstof
 • Støjsvag
 • Hvad er en elbil?

  En elbil er en bil, der kun kører på strøm. I stedet for en forbrændingsmotor, som du kender det fra benzin og dieselbiler, har elbilen en elmotor, som drives af et stort batteri. Batterierne i en elbil er lithium-ion-batterier. Det er den samme batteritype, der sidder i bærbare computere og mobiltelefoner. Det betyder, at batterierne er sikre, langtidsholdbare og hurtige at lade.

  Elbilen er støjsvag og født med automatgear.

  Det er meget individuelt, hvor ofte en elbil skal lades op. Det afhænger bl.a. af bilens effektivitet, batteriets størrelse, din kørsel og årstiden.

  De fleste oplader bilen derhjemme natten over, og alt efter hvor langt du kører, kan det være nødvendigt at lade bilen 'på farten' også. Det gør du fra en ladestation, som efterhånden findes over det meste af Danmark.

  Bilen er særligt god til bykørsel, men de fleste danskere kan i dag klare deres kørselsbehov med en elbil, fordi rækkevidden for elbiler er forbedret de seneste år.

  Går du og tænker på at købe en elbil, er her nogle af de ting,
  du bør overveje, inden du beslutter dig:

  Hvor mange penge kan du spare ved at skifte til elbil?

  Prøv vores beregner og få en indikation af hvor meget du kan spare hver måned.

  I skemaet nedenfor kan du se rækkevidden for vores forskellige elbiler, så du ved hvor mange gange du skal lade.

  Du sparer:

  Ubegrænset opladning af din elbil for 749 kr./måned

  Clever Unlimited giver dig adgang til ubegrænset opladning af din elbil.

  Prisen er fast, uanset hvor meget du lader, og uanset om du lader op derhjemme i din egen ladestander eller i Clevers landsdækkende ladenetværk.

  Med en ladeboks hjemme hos dig selv, kan du vågne op hver dag til et fuldt batteri. Og fordi du betaler for ubegrænset opladning med Clever, dækker de den strøm du bruger på at oplade din elbil gennem din ladestander.

  Abonnementet på 749 kr. til ubegrænset opladning i Clevers landsdækkende netværk er fratrukket den endelige besparelse.

  Evt. etableringsomkostninger af en hjemmeladestander er ikke medtaget i beregningen. Beregneren giver dig en indikation af din månedlige besparelse. Det er ikke en garanti. Lad os hjælpe dig med at klarlægge din præcise besparelse.


  Hvor langt kan de forskellige elbiler køre på en opladning?


  Batteristørrelser på vores elbiler

  Batteristørrelse

  Rækkevidde


  IONIQ electric

  28 kwH

  Op til 280 km*


  KONA electric

  39 kwH

  Op til 289 km*


  KONA electric

  64 kwH

  Op til 449 km*

  *Afhængigt af din kørestil
  og ydre forhold

  Beregn din besparelse ved at skifte til elbil

  Antal siddepladser i en elbil

  Hvor mange passagerer skal der være plads til i bilen?

  Nogle enkelte elbiler på det danske marked har kun har plads til to bagsædepassagerer, og bilen har dermed altså kun har plads til i alt fire personer. Det har også en betydning, hvis du skal have barnesæde i bilen.

  Rækkevidde i en elbil

  Tidligere var rækkevidden en stor udfordring for elbilerne, men et mere udbygget netværk af opladere, samt mulighed for hurtigladning, har gjort meget.

  Desuden er rækkevidden på elbiler væsentligt forbedret de senere år. Du skal dog stadig regne på, hvor langt bilen skal kunne køre og hvor længe den kan stå og lade mellem køreturene, så du er sikker på, at den passer til dit kørselsbehov.

  Som med enhver anden type bil, så er elbilens rækkevidde afhængig af din kørestil. Med den rigtige køreteknik kan du opnå en længere rækkevidde for din elbil.

  Vær opmærksom på, at elbilens rækkevidde formindskes mellem 20-50 pct. om vinteren, når du bruger varmeblæser, rudevarmer og andet af bilens elektronik.

  Må der komme anhængertræk på en elbil?

  Nej. Elbiler er ikke godkendte til montering af anhængertræk.

  Hvis du gerne vil køre på el, men har brug for et anhængertræk, så er en hybridbil eller en plug-in hybridbil en god mulighed. Vores serie af hybridbiler Hyundai IONIQ er nemlig godkendte til anhængertræk og må trække op til 750 kilo!

  Opladning af min elbil

  Der er ikke en standardisering for opladning endnu. De fleste elbiler har det såkaldte Type 2-stik, som er det moderne europæiske ladestik, som bruges til hjemmeladning.

  Til opladning af elbilen 'på farten' kan den have yderligere et stik udover Type 2-stikket. Dette stik er enten et såkaldt CCS-Combo- eller CHAdeMO-hurtigladestik.

  De fleste opladninger af elbiler sker primært derhjemme, men det er en god idé at undersøge, hvor der findes ladestandere, som passer til stikket på din bil.

  Størstedelen af elbilerne kan i dag hurtiglades, hvilket betyder, at de på mellem en halv og en hel time kan lades 80 pct. op.

  De danske strømleverandører er begyndt at lave aftaler om, at man kan bruge hinandens ladestandere.

  Mange elbilsejere foretrækker at have en ladeboks hjemme, så bilen kan oplade, når den holder stille derhjemme. En ladeboks kan enten købes med et abonnement eller som ren ladeboks, hvor du selv kan være med til at beslutte din strømaftale. Husk altid at regne på hvad der er den bedste løsning for dig.

  Hvor sikre er elbiler?

  De elbiler, der er testet ved Euro NCAP, har generelt klaret sig godt.

  Vores Hyundai IONIQ har f.eks. scoret topkarakteren 5 stjerner.

  Hvad med registrerings- og ejerafgift på elbiler?

  Elbiler er ikke længere friholdt fra registreringsafgift. Over de kommende år indføres registreringsafgiften i trin. Til gengæld ligger de fleste elbiler i den billigste sats for ejerafgift, som pt. er 330 kr. halvårligt.

  Der er endnu ikke et stort brugtbilmarked for elbiler, men det er stødt voksende og det er muligt at finde en brugt elbil. Gensalgsværdien for en elbil er pt. høj. Til gengæld er der ikke så mange købere om buddet, hvis du skal af med din elbil.

  FDM har udarbejdet en beregner, som du kan bruge til at finde ud af hvor meget - eller lidt - du skal betale i ejerafgift. Der kan du også læse mere om registreringsafgiften på elbiler.

  8 års batterigaranti

  Når du køber en af vores el-drevne biler fra Hyundai får du hele 8 års (eller 200.000 km) garanti på batteriet.

  Fremtiden er nu!

  Kom ind og oplev fremtidens biler hos os!

  Book en prøvetur og oplev selv god, grøn energi.

  Vores ekspert er klar til at hjælpe dig!

  Overvejer du også om din næste bil skal være et af de nye elektriske alternativer - hybrid, plug-in hybrid eller ren el?

  Vores elbilsekspert Morten er klar til at gøre dig lidt klogere på de forskellige elektriske muligheder og svare på alle dine spørgsmål.

  Morten Jensen, salgskonsulent hos Storgaard Biler

  Morten

  Salgskonsulent

  Tlf.: 76 56 29 82