Plug-in hybridbiler

Hvid Hyundai IONIQ plug-in hybrid

Fordele ved plug-in hybrid

 • Fungerer som ren elbil på korte ture
 • Med afladet batteri kører den fortsat langt på literen takket være hybridteknologien
 • Støjsvag når den kører på el
 • Automatgear
 • Hvad er en plug-in hybrid?

  En plug-in hybrid er i bund og grund det samme som en almindelig hybridbil, men i modsætning til hybridbilen, kan du selv lade batteriet i plug-in hybriden op. En plug-in hybrid kan lades op fra en ladestander enten der hjemme eller ude, eller i nødstilfælde fra en stikkontakt.

  En plug-in hybrid kan fungere som ren elbil over korte distancer, derefter fungerer den som en hybridbil, hvor den kører både på brændstof og el.

  Plug-in hybridbilerne er udstyret med større batteri end en hybridbil, men et mindre batteri, end man finder i en elbil. Vores plug-in hybrid kan køre op til 63 km på ren el på et fuldt opladt batteri.

  Bilen oplader også sig selv, når benzinmotoren startes, og når bilen bremser. Bilen kører på el, så snart der er nok energi på batteriet til fremdrift. Du kan i de fleste modeller vælge mellem at køre på ren strøm, som hybridbil, kun med brændstof eller oplade batteriet med energi fra brændstofmotoren. Ved behov for kraftig acceleration eller høj fart kan el- og benzinmotorerne supplere hinanden.

  Beregn din besparelse ved at skifte til elbil

  Må jeg oplade min plug-in hybrid fra en almindelig stikkontakt?

  I princippet ja.

  Der følger oftest en 230 Volt-lader sammen med bilen - det såkaldte mormorkabel. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler dog, at man ikke bruger den almindelige stikkontakt til opladning, fordi der er risiko for overophedning af husets elinstallation.

  Boligernes el-net er ikke designet til at håndtere den store belastning, der opstår under flere timers opladning. Du bør derfor betragte 230 Volt-laderen som en nødløsning.

  Vælger du at oplade din plug-in hybrid fra en stikkontakt med det såkaldte mormorkabel, skal du være opmærksom på, at stikkontakten skal have jordforbindelse. Mormorkablets stik er ofte udstyret med jord-hanstik (det 3. ben i stikket), men det er ikke alle stikkontakter, der er forbundet til jord, selvom stikkontakterne er udstyret med hul til jordbenet. Undersøg derfor om stikkontakten har jordforbindelse. Har stikket ikke det, anbefaler vi, at du undlade at bruge stikkontakten.

  En plug-in hybridbil kan du selv lade op

  Er der nogen fare forbundet med opladning?

  Nej. Alle højvoltkomponenter i bilen - herunder batteripakken - er særskilt isolerede fra resten af ledningsnettet, hvilket betyder, at risikoen for kortslutning er minimal.

  Yderligere kontrolleres alle højvoltkomponenterne løbende under kørsel, hvilket resulterer i, at batteripakken frakobles, hvis batteritemperaturen bliver for høj, der opstår kortslutning i ledningsnettet eller i andre højvoltkomponenter samt øvrige ved driftsforstyrrelser.

  I ladekablet er der ofte indbygget en temperaturføler, der overvåger og stopper opladningen, hvis laderens styreenhed registrerer for høj temperatur gennem kablet. Når ladekablet monteres mellem bilen og ladestanderen eller stikkontakten, kontrolleres både kabel, bil og ladestander, inden opladningen begynder.

  Du kan selv lade din plug-in hybridbil op med et ladekabel

  Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en plug-in hybridbil?

  Mange overvejer en plug-in hybrid, fordi de gerne vil have en elbil, men ikke vil lade sig begrænse af rækkevidde og ladetid. Plugin-hybriden kan køre som elbil på korte afstande, og når du kører langt, kan den blot fortsætte på benzin eller diesel.

  Hvor langt kan en plug-in hybridbil køre på el?

  Vores plug-in hybrid, Hyundai IONIQ, kan køre op til 63 km på el, før den slår benzinmotoren til.

  Rækkevidden afhænger blandt andet af:

 • Udetemperaturen - i koldt vejr kører bilen kortere på el, og i strenge frostgrader kan du risikere, at bilen slet ikke kan køre på el
 • Hvor meget strøm, der er på batteriet
 • Dit kørselsmønster - høje hastigheder på motorvej kan få bilen til at gå over på brændstof
 • Hvor meget du bruger ventilationssystem, sædevarme og andet strømkrævende udstyr

 • Du skal forvente at bilen kører kortere på el ved motorvejskørsel og om vinteren.

  Hvordan varmes kabinen op i en plug-in hybridbil?

  I nogle plugin-hybrider sker opvarmning af kabinen via en varmepumpe eller højvoltvarmer, der bruger el fra højvoltbatteriet til at opvarme kabinen. Det kræver dog, at der er tilstrækkeligt med el, for at varmepumpen eller elvarmeren virker.

  Ellers starter forbrændingsmotoren, for at du kan få varme i kabinen. En fordel ved varmepumpen eller elvarmeren er, at kabinen kan varmes op, mens batteriet oplades, og du dermed kan komme ud til en opvarmet og opladet bil. I nogle biler kan du endvidere opvarme kabinen, selvom bilen ikke står til opladning. Her skal du programmere opvarmning i bilens computer eller aktivere opvarmning via en app.

  Motoren i en Hyundai IONIQ plug-in

  Skader det batteriet, hvis det ikke lades helt op?

  Nej – batteriet tager ikke skade. Plug-in hybrid tåler ”sjat opladning” på samme måde som fx din telefon.

  Hvilken type kørsel er bedst egnet til en plug-in hybridbil?

  Bykørsel
  En plug-in hybridbil er virkelig velegnet til kørsel i byen, fordi du kan køre på ren el og dermed undgå af forurene lokalt.

  Landevejskørsel
  Plug-in hybriden kan køre alene på el på landevejen. Her vil du også kunne opnå en fornuftig rækkevidde på batteriet.
  Bemærk, at motoren vil starte af og til i biler uden varmepumpe eller elvarme.

  Motorvejskørsel
  En plug-in-hybridbil kan godt køre på el ved de høje hastigheder. Her vil du dog kunne opleve, at forbrændingsmotoren slår til bl.a. ved acceleration.
  Typisk vil batteriet blive ladet op, når man kører på motorvej.

  Vores ekspert er klar til at hjælpe dig!

  Passer en plug-in hybrid til dig? Morten er klar til at hjælpe dig med at klarlægge dit behov og finde det bedste elektriske alternativ!

  Morten Jensen, salgskonsulent hos Storgaard Biler

  Morten

  Salgskonsulent

  Tlf.: 76 56 29 82

  Fremtiden er nu!

  Book en prøvetur og oplev den grønne energi.