fbpx

Hyundai IONIQ er mest økonomisk

Udgivet den

Hyundai IONIQ er det billigste valg, hvis du er på udkig efter en plug-in hybridbil eller elbil. Det viser en ny analyse fra Bilpriser.dk, der sammenligner totaløkonomien for miljøvenlige biler fra en række asiatiske mærker.

IONIQ billigst på totaløkonomi

Ifølge en ny analyse fra Bilpriser.dk er Hyundai IONIQ ikke blot et fornuftigt valg, hvis du gerne vil køre mere miljøvenligt i dagligdagen. Vores Hyundai IONIQ er også et fornuftigt valg for din pengepung. Analysen placerer nemlig IONIQ plug-in hybrid og IONIQ electric på førstepladsen i hver sin kategori, når det gælder totaløkonomi. IONIQ plug-in hybrid koster 2,65 kr. pr. kilometer, mens IONIQ electric koster 2,74 kr. pr. kilometer.

Plug-in billigere end konventionel

Analysen fra Bilpriser.dk tager udgangspunkt i en række asiatiske biler, der fås i flere udgaver med hensyn til drivlinje.

Blandt andet viser analysen, at biler, der både kan oplades og køre på benzin/diesel – de såkaldte plug-in hybrider eller opladnings-hybrider, præsterer en fornem totaløkonomi. Opladnings-hybridbilerne i analysen slår alle motor-varianter af sammenlignelig model.

Hyundai IONIQ fås med frit valg mellem almindelig hybrid, plug-in hybrid og fuld el-drift. I analysen sejrer IONIQ plug-in hybrid markant over sine drivlinje-fæller med en kilometerpris på 2,65 kr. alt indregnet. Den almindelige hybrid har en kilometerpris på 2,77 kr., mens fuld el-drift koster 2,74 kr. pr. kilometer. Dermed har IONIQ plug-in hybrid en totaløkonomi på 211.663 kr. over fire år.

Forskellen på den almindelige hybrid uden opladning og plug-in hybriden er over fire år 9.966 kr. IONIQ hybrid præsterer nemlig en totaløkonomi på 221.663 kr. Elbilen IONIQ electric er en smule billigere end hybriden og lander på 219.101 kr. over fire år.

Se den fulde analyse fra Bilpriser.dk her

Faceliftet IONIQ med mere sikkerhed og flere kræfter

Både Hyundai IONIQ plug-in hybrid og IONIQ electric har for nyligt fået et facelift, der bl.a. byder på nye sikkerhedsfunktioner og flere kræfter.

IONIQ plug-in hybrid er bl.a. blevet opgraderet med standardsikkerhedsudstyr, som inkluderer:

  • Automatisk nødbremse, der har cyklist- og fodgængergenkendelse
  • Adaptiv fartpilot, som følger trafikken helt ned til stilstand og automatisk sætter i gang, når trafikken kører igen
  • eCall, hvor bilen selv kan slå alarm hvis der sker en ulykke og oplyse om, hvor køretøjet befinder sig

Hyundai IONIQ plug-in hybrid fås fra 259.995 kr.

Den faceliftede IONIQ electric har fået en større batteripakke, som er øget fra 28 til 38,3 kWt. Samtidig er rækkevidden steget til 311 km efter den nye WLTP-norm, og ladekapaciteten er vokset fra 6,6 kW til 7,2 kW. Det gør det muligt at lade hurtigere op derhjemme, og på en 100 kW-hurtigladestation kan du lade bilen 80 pct. op på bare 54 minutter.

Hyundai IONIQ electric fås fra 269.995 kr.

Læs mere om Hyundai IONIQ-familien her

Dét siger vores kunder om os