fbpx

Garanti på nye biler

Garanti er et supplement til din reklamationsret. En garanti er noget ekstra, som sælgeren, importøren eller producenten kan vælge at yde på sit produkt.

Fabriksgaranti på nye biler

Både SEAT og Hyundai tilbyder fabriksgaranti på nye biler. Fabriksgaranti betyder, at hvis der dukker fejl op på din bil inden for en fastsat periode, så dækkes udbedringen af disse fejl af fabrikanten.

SEAT fabriksgaranti

SEAT tilbyder to års fabriksgaranti. Det betyder, at viser der sig fejl i materiale eller fabrikation inden for to år efter at bilen er blevet leveret til dig, eller opstår der en eventuel nødsituation som følge af sådanne fejl, vil ethvert autoriseret SEAT-værksted i Europa afhjælpe fejlen uden beregning – og bevisbyrden for fejlen ligger hos SEAT.

Ydermere giver SEAT tre års garanti på lakken og 12 års garanti mod rustgennemtæring.

Læs om SEAT fabriksgaranti her

Hyundai fabriksgaranti

Hyundai tilbyder en fabriksgaranti på fem år.

Hos Hyundai betyder fabriksgarantien for dig som køber, at hvis der opstår en fejl eller en mangel ved bilen, inden den er fem år, udbedres den uden beregning af Hyundai – og det er lige meget hvor langt eller hvor meget, du har kørt i bilen. Hvis du sælger bilen videre inden den er fem år gammel, følger garantien med til den nye køber.

Ligesom SEAT tilbyder Hyundai også garanti på lakken og rustgennemtæring. Hos Hyundai er garantiperioden fem år på lak og 12 år på rustgennemtæring.

Læs om Hyundai fabriksgaranti her

For at din bil er dækket af garantien, er det vigtigt at du overholder de serviceeftersyn, som producenten foreskriver. Gør du ikke det, kan du miste garantien på din bil.